Pernaruttomurhat:
Israelin yhteydet tapaukseen, osa 1
Kirjoittanut Robert Pate, lähetykseen sovittanut Kevin Alfred Strom

American Dissident Voices -lähetys 1.5.2004


Pernaruttomurhista -- kaikkien aikojen pahimmasta bioterrorismitapauksesta Amerikan maaperällä -- on puhuttu vain vähän sen jälkeen kun uuskonservatiivit saivat Lähi-Idän sotansa, ja ne pysyvät virallisesti selvittämättöminä. National Vanguardin tutkija Robert Pate tarkastelee todistusaineistoa objektiivisesti ja löytää keinot, motiivin ja tilaisuuden sionistiselle valtarakennelmalle.

Tämän päivän ohjelman kirjoitti National Vanguardin tutkija Robert Pate ja sern sovitti lähetykseen allekirjoittanut. Se perustuu herra Paten artikkeliin viimeisimmässä National Vanguardin painetussa lehdessä, "The Anthrax Mystery: Solved." ("Pernaruttomysteeri: Ratkaistu.", suom. huom.). Se on yksi kaikkein vaikuttavimmista ja tärkeimmistä jutuista mitä olemme kertoneet sen jälkeen kun tämä ohjelma aloitti 1991. Pernaruttomurhat, jotka alkoivat vähän 9-11 -terrorihyökkäysten jälkeen, pysyvät virallisesti selvittämättöminä. Oliko tässä bioterrorismitapauksessa kyse arabien hyökkäyksestä amerikkalaisia vastaan, koska he "vihaavat vapauttamme"? Oliko se "kotimaisen terroristin" työtä, jota motivoi viha Yhdysvaltain mediaa tai hallitusta kohtaan? Tulette kuulemaan todistusaineiston, eikä todistusaineisto osoita mihinkään näistä edellämainituista: Sen sijaan se osoittaa pernaruttomurhien olevan ulkomaisen tiedustelupalvelun operaatio, jolla oli valmiudet ja motiivit, jotka ovat identtiset murhaavan Israelin Mossadin kanssa. Kuunnelkaa todistuaineistoa ja päättääkää itse, kun American Dissident Voices esittää ohjelman "Pernaruttomurhat: Israelin yhteydet tapaukseen", osa 1.


Lokakuun 4. päivänä 2001 reportterit Floridassa ilmoittivat ensimmäisestä tapauksesta 25 vuoteen, jossa henkilö sai kuolettavan pernaruttobakteeri-tartunnan. Seuraavana päivänä Robert Stevens, valokuvatoimittaja, joka työskenteli floridalaiselle iltapäivälehti Sunille, kuoli. Hänen kuolemansa oli pernaruttomysteerin, Amerikan pahimman -- ja hämmentävimmän -- bioterrorismitapauksen alku. Päivää myöhemmin nejä muuta henkilöä New York Cityssä ja Washington D.C:ssä tulisivat kuolemaan pernaruttoitiöistä, joita vuoti saastuneista kirjeistä, jotka oli lähetetty postin kautta. Seitsemäntoista muuta tulisi saamaan tartunnan, ja satoja miljoonia dollareita tultaisiin käyttämään saastuneiden toimistorakennusten ja postitoimistojen puhdistamiseen. Kaikki nämä tapaukset tulivat vain muutamia päiviä syyskuun 11. päivän tragedian jälkeen. Näytti siltä, että terroristit olivat iskeneet jälleen, mutta tällä kertaa hyökkäys oli biologinen.

Tutkijat uskovat, että pernaruttoitiöitä sisältäviä kirjeitä postitettiin seitsemän. Neljän seitsemästä ajatellaan tulleen postitetuiksi samana päivänä ja osoitetun suurimmille mediataloille New York Cityssä, jotka olivat ABC News, CBS News, NBC News, ja New York Post. Näistä vain NBC:n ja New York Postin kirjeet löydettiin. Kirjeiden, joiden uskotaan olleen osoitettu ABC Newsin ja CBS Newsin toimistoille, aiheuttivat pernaruttotulehdusten puhkeamisen kahdelle henkilölle. Yksi oli seitsemänkuinen poika, jonka hänen äitinsä, ABC Newsin tuottaja, oli tuonut toimistoille; toinen oli Dan Ratherin avustaja CBS:llä. Näitä kirjeitä ei koskaan löydetty.

Kahdessa löydetyssä kirjeessä oli sama lähettäjän osoite, mutta ne oli leimattu syyskuun 18. päivänä 2001 New Jerseyn Trentonissa. Ne sisälsivät identtiset viestit, jotka olivat osoittavinaan, että syylliset olivat islamilaisia terroristeja. Viesteissä luki:

"09-11-01, THIS IS NEXT, TAKE PENACILIN [sic] NOW, DEATH TO AMERICA, DEATH TO ISRAEL, ALLAH IS GREAT."

("11.9.2001, TÄMÄ ON SEURAAVA, OTA PENISILLIINIÄ [sic] NYT, KUOLEMA AMERIKALLE, KUOLEMA ISRAELILLE, ALLAH ON SUURI.", suom. huom.)

Uskotaan myös, että pernarutolla käsitelty kirje lähetettiin National Enquirer -lehdelle.

Mielenkiintoista on, että nämä huijauskirjeet, jotka väittivät sisältävänsä pernaruttoa, lähetettiin päivää myöhemmin St. Petersburgin kaupungista Floridasta. Kuitenkin pernaruttoitiöiden sijaan nämä kirjeet sisältivät harmiton ainetta, jota jotkut kuvailivat talkkia muistuttavaksi jauheeksi. Yksi näistä huijauskirjeistä osoitettiin taas NBC Newsille New York Cityssä. Lisäksi Judith Miller, bioterrorismista kertovan kirjan kirjoittaja ja Lähi-Idän reportteri New York Timesille, sai pernarutto-huijaus -kirjeen toimistoonsa. St. Petersburg Times ja Fox News saivat myös samanlaiset huijauskirjeet.

Huijauskirjeiden postitusta ei voida pitää matkijan tekosina. Esimerkiksi NBC Newsin huijauskirje postitettiin syyskuun 20. päivänä. Tämä olisi kaksi päivää NBC Newsin saaman pernaruttoa sisältäneen kirjeen New Jerseyn Trentonista postittamisen jälkeen. Loput huijauskirjeet postitettiin lokakuun 5. ja 9. päivien välillä. Uutisraportit, jotka nimesivät mediatalot, jotka saivat alkuperäiset pernaruttokirjeet, olivat lokakuun 12. ja 13. päiviltä. Matkijapostittaja olisi voinut toimia vasta lokakuun 12. päivän jälkeen, kun yleisö ensimmäisen kerran sai tietää median pernaruttokirjeistä. Ilmeinen tarkoitus näille huijauskirjeiden postituksille oli kiihdyttää pernaruttokauhua ja luoda mediasirkusta.

Pernarutolla käsiteltyjen kirjeiden lähettäminen New Jerseystä ja sitä seuranneet Floridasta lähetetyt huijauskirjeet oli luultavasti koordinoitu. New Jerseyn Trentonin ja Floridan St. Petersburgin postituspaikat oli valittu luultavasti tarkoituksena korostaa arabi- tai islamistiyhteyttä amerikkalaisten mielissä. Trenton on suuren arabialais-amerikkalaisen yhteisön kotipaikka. Tämän lisäksi useat syyskuun 11. päivän lentokonekaappareista asuivat näillä kummallakin alueella. Pernarutto- ja huijauskirjeiden postittajat halusivat yleisön ajattelevan, että al-Qaedan jäänteitä oli vielä maisemissa ja aktiivisina.

Kuitenkin pernaruttokirjeiden postittaminen osoittaa tietynasteista mediavastaisuutta, joka olisi epätavallista islamilaisterroristeille. Henkilöt, jotka lähettivät kirjeet, tiesivät mitkä mediatalot omaisivat suurimman vaikutusvallan yleisön keskuudessa. Jopa tänä päivänä, kaapeli- ja satelliittitelevision aikakaudella, kolme suurinta televisioyhtiötä pysyvät useimpien amerikkalaisten uutislähteinä. New York Post ja National Enquirer ovat tabloidilehtiä, ja ne valittiin todennäköisesti sensaatiomaisten otsikkojensa vuoksi. Kaikista New York Cityn sanomalehdistä New York Post tulisi kiljumaan kovimmallla äänellä islamilaisten terroristien uhasta. Amerikkalaisille, jotka eivät seuraa uutisia, National Enquirer, läsnäolollaan jokaisessa lehtipisteessä Amerikassa, saisi viestin perille. Toivottu vaikutus näiden mediatalojen valinnassa oli yleisön hälyttäminen ja heidän muistuttamisensa siitä, että terroristit haluavat tuhota sekä Amerikan että Israelin.

Mutta vain viisi seitsemästä pernaruttokirjeestä lähetettiin mediataloille. Loput kolme osoitettiin Yhdysvaltain senaatin jäsenille. Nämä kirjeet postitettiin tiistaina 9. lokakuuta, täsmälleen kolme viikkoa ensimmäisistä pernaruttopostituksista, ja neljä viikkoa syyskuun 11. päivästä. Kirjeet osoitettiin kahdelle Amerikan kaikkein liberaaleimmista demokraattisenaattoreista: Etelä-Dakotan Tom Daschlelle ja Vermontin Patrick Leahylle.

Avustaja avasi Daschlen kirjeen lokakuun 15. päivä. Pulverin pöllähdys lensi äkkiä ulos kirjekuoresta. Capitolin poliisi kutsuttiin ja Hazmat-ryhmä sinetöi senaattorin toimiston. Tässä kirjeessä oli erilainen viesti, ja siinä luki:

"09-11-01, YOU CAN NOT STOP US. WE HAVE THIS ANTHRAX. YOU DIE NOW. ARE YOU AFRAID? DEATH TO AMERICA. DEATH TO ISRAEL. ALLAH IS GREAT."

("11.9.2001, ETTE VOI PYSÄYTTÄÄ MEITÄ. MEILLÄ ON TÄMÄ PERNARUTTO. TE KUOLETTE NYT. PELOTTAAKO? KUOLEMA AMERIKALLE. KUOLEMA ISRAELILLE. ALLAH ON SUURI.", suom. huom.)

Kun testit olivat varmistaneet Daschlelle osoitetun kirjeen todella sisältäneen pernaruttoa, koko Capitolin postiliikenne pysäytettiin ja takavarikoitiin lisätutkimuksia varten. Leahyn kirje löydettäisiin marraskuun 6. päivänä takavarikoidun postin joukosta. Se myös sisälti pernaruttoitiöitä ja identtisen viestin. Uskotaan, että Leahyn kirjeen saapuminen viivästyi ja osoitettiin väärään paikkaan kirjeessä olleen postinumeron väärinlukemisen vuoksi.

Senaatin kirjeissä oli fiktiivinen lähettäjän osoite, joka viittasi, että ne olivat tulleet koululaisilta. Lähettäjän osoitteena luki "Neljäs luokka, Greendalen koulu, Franklin Park NJ 08852". Ilmeisesti ajateltiin, että koululaisilta tulevalla kirjeellä olisi paremmat mahdollisuudet päätyä tarkoitettujen kohteiden luo herättämättä epäluuloja. Kirjekuoret ja viestit ovat tarjonneet vain harvoja johtolankoja todellisten henkilöiden identiteetteihin, jotka olivat pernaruttohyökkäyksistä vastuussa. Ilmeisesti lähettäjät yrittivät naamioida sen keitä olivat ja salata todelliset motiivinsa. Tutkijat ryhtyivät analysoimaan sen sijaan itse pernaruttomateriaalia.

Pernarutto on itiöitä muodostava mikrobi, Bacillus anthracis, ja sitä voidaan löytää karjasta, kuten lampaista ja naudoista. Kirjeiden sisältämien itiöitden analysointi paljasti, että ne olivat kaikki peräisin samasta kannasta. Tämä tietty kanta, joka tunnetaan Amesin kantana, oli ensimmäisen kerran tutkimuksen alla armeijan lääketieteellisessä tartuntatautien tutkimuskeskuksessa (USAMRIID) Fort Detrickissä Marylandissä. Tämä pernaruttobakteerikanta tuli alunperin yhdestä lehmästä, joka oli kuollut Teksasissa 1981. Amesilla on sellainen maine, että se on kuolettavampi kuin muut pernaruttokannat. Jotkut ovat kutsuneet Amesia pernaruton "kultakannaksi".

Fort Detrickistä Ames-kantaa oli lähetetty tutkijoille ainakin viiteentoista laboratorioon Yhdysvalloissa ja kuuteen ulkomailla. Ei tiedetä, kuinka moni yliopisto tai laboratorio on päässyt käsiksi kantaan, mutta erään lainvalvontaviranomaisen mukaan "useampi laboratorio kuin luulisi" on saanut Amesin kantaa.

Menneisyydessä mikrobiologit, jotka osallistuivat konferensseihin tartuntataudeista, pitivät tapana ottaa näytepurkkeja erilaisista kannoista ja yksinkertaisesti vaihdella niitä keskenään auttaakseen toistensa tutkimuksia. Martin Hugh-Jones, tiedemies Louisianan osavaltion yliopistosta, sanoi, että tänä aikana kuolettavia patogeeneja vaihdeltiin "kuin pelikortteja".

Tutkijat, jotka tutkivat pernaruttoitiöitä kirjeissä, huomasivat niiden olevan eriasteisia, joista parhaita pidettiin "aseluokan" materiaalina. Näiden itiöiden valmistamisessa käytettiin nykyaikaista suihkukuivaustekniikkaa vanhemman jauhatusmenetelmän sijasta. Radiohiiliajoituksella todettiin itiöiden olevan myös melko hiljattain tehtyjä -- korkeintaan kaksi vuotta vanhoja.

Kahdesta pernaruttokirjeestä, jotka löydettiin New York Cityssä, New York Postin kirje löydettiin avaamattomana, ja se sisälti vielä pernaruttomateriaalia. NBC Newsin pernaruttokirje todettiin testeissä pernaruttopositiiviseksi, mutta vain pieniä jälkiä oli jäljellä sen jälkeen kun se avattin. Kenraalimajuri John Parker Yhdysvaltain armeijan lääketieteellisen tutkimuksen ja materiaalin esikunnasta sanoi yhden tiedemiehistään kuvailleen New York Postin näytettä niin, että hänen mielestään "se näyttää Purina -koiranruoalta". Siinä oli rosoisia ruskeita rakeita, mutta se oli tiiviisti pakattu pernaruttoitiöillä ja vielä erittäin suurilla määrillä.

Tätä asiaa vasten nähtynä Daschlen kirjeen pernarutto oli kuin hienoa valkoista jauhetta, kenraali Parker vertasi sitä talkkijauheeseen. Mikroskoopin alla Daschlen näyte oli kymmenen kertaa tiiviimpää pernaruttoitiöiden suhteen kuin New York Postin näyte.

Ryhmä tiedemiehiä Fort Detrickin laboratoriossa avasi Leahyn kirjeen joulukuun 5. päivänä. Myös tämä kirje sisälti hyvin hienoa jauhetta, joka oli tehty helposti ilman kautta leviäväksi. Leahyn kirjeessä oli hiukkasia, jotka olivat pienempiä ja kooltaan yhdenmukaisempia kuin Daschlen kirjeessä. Tämä teki Leahyn kirjeen pernaruttoitiöistä vieläkin tappavampia: Pienemmät itiöt, jotka ovat kooltaan yhdenmukaisia, kulkeutuvat helpommin hengitysteihin ja aiheuttavat kuoleman.

Raportoitiin, että Leahyn kirjeestä löydettyjen pernaruttoitiöiden laatu ylitti aiemmin tunnettujen valtion sponsoroimien bioase-ohjelmien tuottamien itiöiden laadun. Newsweekin mukaan:

"Leahyn pernarutto... oli päällystetty kemiallisella yhdisteellä, jota alalla vuosia työskennelleet asiantuntijat eivät tunne; päällystys ei vastaa tunnettuja pernaruttonäytteitä, mitä koskaan on otettu biologisten aseiden tuottajilta missään maailmassa, mukaanlukien Irak ja entinen Neuvostoliitto."

Leahyn kirjeen pernarutto todistettiin ylivertaiseksi tuotteeksi. Biopuolustus-asiantuntijat, jotka auttoivat FBI:tä, ovat tähän mennessä epäonnistuneet pernaruttomateriaalin kopioimisessa millään valmistustavan selvittämismenetelmällä. Tutkijoille on jäänyt vain epävarma vaihtoehto päättää, oliko tämä yhden nerokkaan tiedemiehen työtä -- vai valtion sponsoroiman bioase-ohjelman.

Eli kuka lähetti pernaruton? Jotkut, kuten Barbara Hatch Rosenberg vasemmistolaisen Federation of America Scientists (FAS) -ryhmän kanssa omaavat epäillyn. Raportissaan "Analyysi pernaruttohyökkäyksistä" Rosenberg tarjoaa oman profiilinsa pernaruttohyökkääjästä, jossa on myös mukana hänen omat poliittiset kantansa. Rosenberg uskoo hyökkääjällä olleen yhteyksiä Yhdysvaltain hallitukseen. Hän uskoo hänen saavan FBI:n suojelua, ja että hänellä on tietoa salaisista ohjelmista, joista hallitus ei halua puhuttavan.

Profiilissaan Rosenberg identifioi hyökkääjän biopuolustuksen sisäpiiriläiseksi, jolla on tohtorin arvo. Hän on keski-ikäinen amerikkalainen, joka on taitava vaarallisten patogeenien kanssa työskentelyssä. Hän väittää rohkeasti, että hän on myös CIA:n alihankkija, joka toimii Washington DC:n alueelta käsin. Rosenbergin epäillyn identiteetti ei ole mikään mysteeri. Hänen epäiltynsä on henkilö, jonka ympärille hän on profiilinsa rakentanut: Tri. Steven J. Hatfill.

Barbara Rosenberg aloitti tehtävänsä "tuodakseen tri. Hatfillin oikeuden eteen" pitämällä sarjan luentoja ja mediahaastatteluja, joissa hän syytti FBI:tä tutkimusten haittaamisesta. Lopulta hän saattoi järjestää kokouksen senaatin henkilökunnan ja FBI-agenttien ollessa läsnä. Monet senaatin henkilökunnasta työskentelivät senaattoreille Daschle ja Leahy, jotka olivat pernaruttokirjeiden vastaanottajia. Ilmoittamatta tämän nimeä, Barbara Rosenberg osoitti kaikille läsnäolijoille, että hänen epäiltynsä, tri. Hatfill, oli vastuussa pernaruttohyökkäyksistä.

Viikkoa myöhemmin -- ilmeisesti senaatin painostuksen tuloksena -- FBI toi tri. Hatfillin julkisuuteen. Tutkimuksessa, joka oli aiemmin ollut poissa valokeilasta, media oli nyt hälytystilassa FBI:n tutkiessa Rosenbergin epäiltyä. FBI:n tutkittua tri. Hatfillin asunnon, media, helikoptereiden lentäessä yläpuolella, kertoivat tapauksesta suorassa lähetyksessä valtakunnallisessa televisiossa. Koko maailma oli nyt tietoinen tri. Hatfillin julkisesta ajojahdista (ja jotkut tulisivat myöhemmin kutsumaan sitä julkiseksi vainoksi).

Vastauksena tälle huomiolle, tri Hatfill oli pakotettu pitämään kaksi lehdistötilaisuutta ja julistamaan viattomuuttaan. Elokuun 11. päivänä 2002 tri. Hatfill sanoi:

"Kahdeksan kuukautta kestäneiden Amerikan historian kaikkein intensiivimpien julkisten ja yksityisten tutkimusten jälkeen ei kukaan -- ei kukaan -- ole löytänyt pienintäkään palaa todisteita siitä, että minulla olisi ollut jotain tekemistä pernaruttokirjeiden kanssa."

Olivatpa heidän motiivinsa mitkä tahansa, FBI:llä oli todellakin ongelmia tri. Hatfillin yhdistämisessä rikoksiin: He eivät kyenneet asettamaan Hatfilliä New Jerseyn Trentoniin postitusten aikaan, eikä mitään jälkiä pernaruttomateriaalista löytynyt mistään missä hän oli asunut tai vieraillut. Ei ollut minkäänlaisia fyysisiä todisteita, jotka olisivat yhdistäneet tri. Hatfillin pernaruttopostituksiin.

Hatfillin on sanottu olleen yksi ehkäpä 30 tiedemiehestä, jotka olisivat voineet tehdä tämän hyökkäyksen. Hänen taustansa entisenä Fort Detrickin tutkijana asetti hänet listalle. Kuitenkin tri. Hatfill väittää, että hän on virusten kuten Ebola ja Marburg asiantuntija, ei pernaruttobakteerien. Tri. Hatfill on julkisesti sanonut, ettei hän ole koskaan työskennellyt pernaruton kanssa.

FBI alkujaan haastatteli tri. Hatfillia tammikuussa 2002, ilmeisesti osana tutkimuksen laajempaa tiedemiesten, joilla on yhteyksiä biopuolustus -yhteisöön, tarkistamistaan. Tuohon aikaan tri. Hatfill osallistui valheenpaljastuskokeeseen tarkoituksena puhdistaa nimensä. Agentti, joka hänelle kokeen teki, sanoi "Olen tyytyväinen. Uskon, ettei sinulla ollut mitään tekemistä pernaruton kanssa.".

Steven Hatfill opiskeli biologiaa Sothwestern Collegessa Kansasin Winfieldissä. Tuona aikana hän jätti opintonsa ja matkusti Zairen Kapangaan, jossa hän työskenteli tri. Glenn Eschtruthin kanssa lääketieteellisenä lähetyssaarnaajana. Valmistuttuaan Southwesternistä 1975, Hatfill värväytyi Yhdysvaltain armeijaan. Lokakuussa 1976 hän meni naimisiin Caroline Eschtruthin kanssa, joka oli hänen oppi-isänsä tytär.

Vain muutamaa kuukautta heidän naimisiin menonsa jälkeen Kuuban johtamat palkkasoturit, jotka oli sijoitettu Angolaan, tulisivat hyökkäämään tri. Eschtruthin lähetysasemalle. Palkkamurhaajat vangitsivat tri. Eschtruthin ja myöhemmin teloittivat hänet, joka oli tragedia, joka jätti vahvan jäljen Hatfilliin. Hän ja hänen vaimonsa Caroline erosivat toukokuussa 1978. Vähän tämän jälkeen Hatfill palasi Afrikkaan ja jatkoi lääketieteellisiä opintojaan.

Hatfill kävi Godfrey Huggins Medical Schoolia valkoisten hallitsemassa Rhodesiassa ja valmistui 1984. Rhodesiassa ollessaan Hatfill väittää palvelleensa Selous Scoutseissa. Selous Scoutsit olivat Rhodesian kapinallistenvastaisia joukkoja, joita käytettiin terroristeja vastaan, jotka halusivat kaataa valkoisen hallituksen. Vuonna 1980, kansainvälisen painostuksen tuloksena, Rhodesia luovutettiin mustalle Mugaben halitukselle, joka hallitsee sitä yhä tänäkin päivänä. Maa tulisi myöhemmin muuttamaan nimensä Zimbabweksi. Vuonna 1984 Hatfill muutti Etelä-Afrikan tasavaltaan viedäkseen lääketieteellisiä opintojaan ja tutkimustaan yhä pidemmälle.

Etelä-Afrikassa Hatfill oli yhteydessä Aquilaan, Afrikaner Weerstandsbeweging (AWB) tai Afrikaanerien vastarintaliikkeen puolisotilaalliseen siipeen. AWB oli suurin valkoinen vastarintaryhmä, joka oli aktiivinen Etelä-Afrikan mustien kaappaamisen estämisessä. Jotkut ovat leimanneen AWB:n "uusnatsi" -järjestöksi. Tarvitsee vain katsoa heidän poliittista lippuaan tullakseen tähän lopputulokseen: Se on hyvin samanlainen kuin kansallissosialistisen Saksan hakaristilippu, paitsi että heillä on hakaristin sijasta käytössä triskelion -- muinainen symboli, joka muistuttaa kolmea numero seitsemää järjestettynä pyörivään kuvioon.

Hatfillin kollega Stellenboscin yliopiston radiobiologian laboratoriossa näki sanomalehtikuvan AWB-johtaja Eugene Terre'Blanchesta tri. Hatfillin ja Aquila -prikaatin jäsenten ympäröimänä. Tämä kollega -- ilmeisenä tarkoituksenaan paljastaa Hatfill -- asetti valokuvan laboratorion ilmoitustaululle. Kun Hatfilliltä kysyttiin, hän ei tehnyt mitään salaisuutta AWB-yhteyksistään. Kollega väittää, että "Tämä valokuva laitettiin laboratorion ilmoitustaululle -- ja se johti siihen, että Hatfill leuhki olevansa Aquilan Western Capen osaston taisteluvälinekouluttaja.". Sitten noiden aikojen valokuvaa ei ole nähty julkisuudessa.

Moni hämmästyttävä sattuma on vaikuttanut tutkijoiden intensiiviseen mielenkiintoon Hatfilliä kohtaan. Ne auttavat myös sen selittämisessä, miksi jotkut, kuten Barbara Rosenberg, ovat vakuuttuneita tri. Hatfillin syyllisyydestä pernaruttohyökkäysiin.

Eräs yhteensattuma tri. Hatfilliä ja hänen aikojaan Afrikassa koskien on "Greendale School" -viittaus, joka näkyi senaattoreille Daschle ja Leahy osoitettujen pernaruttokirjeiden lähettäjän osoitteissa. Rhodesian Salisburyssä oli hienostoalue, joka tunnettiin Greendalena; naapuruston koulu siellä tunnettiin epävirallisesti Greendale Schoolina. Koulu oli itseasiassa nimetty valkoisen rhodesialaisen patriootin Courtney Selousin mukaan, jonka mukaan oli nimetty myös Selous Scoutsit. Kuten aiemmin mainittiinkin, Hatfill väittää palvelleensa näissä joukoissa.

Toinen yhteensattuma liittyy tri. Hatfillin William Patrickin, asekäyttöön tarkoitetun pernaruton asiantuntijan, määräämisessä kirjoittamaan raportti sopivista proseduureista, joita tulee käyttää jos pernaruttokirje saapuu postissa. Hatfillin tuon aikainen työnantaja, Science Applications International Corporation (SAIC), näki tarvetta hätätoimien suunnittelulle tietääkseen tarkalleen mitä tehdä, jos tällaista koskaan tapahtuisi.

SAIC:n raportissa, joka kirjoitettiin kaksi vuotta ennen pernaruttopostituksia, Patrick kuvailee, kuinka muutama gramma pernaruttoitiöitä voidaan lähettää kirjekuorissa sekä yksityiskohtia sopivista hätäproseduureista, joita tulisi noudattaa, jos näin kävisi. Raportti luovutettiin Centers for Disease Control and Prevention:lle (Tartuntatautien hallinta- ja estämiskeskukset) Atlantassa. He työskentelivät siihen aikaan samanlaisen raportin kanssa ja tarjosivat tietoa, jota he olivat keränneet poliisille ja palolaitoksille internetin kautta. Tri. Hatfillin asianajaja Victor Glasberg kieltää Patrickin raportin olleen minkäänlainen "kaava" pernaruttopostituksille. Glasberg sanoi, "Raportissa on nollan verran tietoa. Se osoittaa teille, mitä tehdä sen jälkeen kun niin tapahtuu.".

Ehkä kaikkein epäilyttävin yhteensattuma oli mystinen huijaus-pernaruttokirje, joka postitettiin Englannin Lontoosta marraskuussa 2001, ja joka oli osoitettu senaattori Tom Daschlelle. Kirjekuoressa oli pulverimaista ainetta ja uhkaava viesti. Postituksen aikaan Hatfill oli Englannissa harjoittelemassa tullakseen Yhdistyneiden kansakuntien bio-aseiden tarkastajaksi tulevaan tehtävään Irakissa. Kuten aiemmin mainittiin, useita huijaus-pernaruttokirjeitä postitettiin medialle. Tämä huijauskirje oli ensimmäinen ja ainoa, joka lähetettiin senaattorille. Jotkut FBI:n sisäpuolella arvelevat, että Lontoon kirje oli yritys lavastaa tri. Hatfill.

Eräs taho, joka käytti paljon aikaa ja energiaa tri. Hatfillin syyttämiseen pernaruttohyökkäyksistä, on Jewish Defense Organisation (JDO) ("Juutalaisten puolustusjärjestö", suom. huom.). Tämä ryhmä on leimannut Hatfillin "natsiksi" hänen siteidensä Afrikaanerien vastarintaliikkeeseen vuoksi. Weekly Standard -lehden artikkelissa "Steven J. Hatfillin metsästys" David Tell sanoo JDO:n olevan vastuussa monien raskaiden syytösten levittämisestä, jotka nyt ympäröivät tri. Hatfilliä. JDO on terroristisesta Jewish Defense Leaguesta haarautunut järjestö, jonka perusti edesmennyt rabbi Meir Kahane. Tänä päivänä JDO käyttää suurimman osan ajastaan syöttäen reporttereille ja kommentaattoreille vihantäyteisiä ja harhaajohtavia tietoja koskien tri. Hatfilliä. Tell kuvailee JDO:ta "keskeisenä Hatfill-demonologian suoltajana". Hän sanoo valtavirta-reporttereiden käyttävän JDO:n materiaalia Hatfillistä kertomatta ikinä lähteitään. On mielenkiintoista, että pieni ääriryhmä kuten Jewish Defense Organisation näyttää olevan ensimmäinen, joka "dokumentoi" tri. Steven Hatfillin taustaa ja henkilöhistoriaa.

Todistusaineisto sen puolesta, että tri. Hatfill on syytön mies jolla ei ole mitään tekemistä pernaruttohyökkäysten kanssa kasvaa. Reportterit ja tutkijat tulevat käsittämään tämän kun ne, jotka ovat vastuussa pernaruttopostituksista, tunnistetaan.


Varmista, että kuuntelet kaksi viikkoa tästä päivästä kolmatta ja viimeistä osaa sarjasta "Pernaruttomurhat: Israelin yhteydet tapaukseen". Voitte lukea täydellisen ja muokkaamattoman artikkelin, jossa on täydelliset lähdetiedot ja dokumentoinnit, vain National Vanguard -aikakauslehdestä. Kopion saa 5 USD:n hintaan sisältäen postituskulut USA:ssa ja Kanadassa, 8 USD muualle. Kuuden numeron tilaus on vain 18 USD USA:n, 26 USD Kanadaan, ja 36 USD muualle maailmaan. Kirjoita osoitteeseen:

National Vanguard Books
Box 330
Hillsboro WV 24946
USA

Tai voit tilata netissä osoiteessa natvan.com tai nationalvanguard.org[Main Page | Whats New | Who Rules America | Catalog ]

© 2004 National Alliance, P.O. Box 90, Dept. W, Hillsboro, WV 24946